Nadalco Training

Rijden

De rijlessen die gegeven worden door Nadalco Training hebben vooral betrekking op het aanleren en bevestigen van een goede basis. Er wordt geen wedstrijdgerichte instructie gegeven. Er wordt gewerkt aan houding en zit van de ruiter en rijtypische balans van het paard (draagvermogen en horizontale balans, buiging en verticale balans). Het rijden binnen het Freestyle Systeem is te verdelen in twee onderdelen:

Basis rijsysteem
In het basis rijsysteem worden de oefeningen die gedaan zijn vanaf de grond vertaald naar en toegepast in het rijden. Dit betreft o.a. het gebruik van lichaamstaal, fysieke druk van de hulpen en de rijtypische balans. Er wordt veel aandacht besteed aan de houding en zit van de ruiter. Als de ruiter niet in evenwicht en balans op het paard zit, kan het paard nooit in evenwicht en balans gaan lopen. Het basis rijsysteem is toe te passen binnen iedere discipline.

Dressuur is de zichtbaar gemaakte liefde tussen ruiter en paard (Horst Becker). 

Technisch rijden
Bij het technisch rijden wordt gewerkt aan het verbeteren van de kwaliteit van de bewegingen van het paard. Het technisch rijden is meer discipline gericht.

Cross_2_R