Nadalco Training

Introductie

De mens achter Nadalco Training is Irene Janssen (1972). Van jongs af aan ben ik al gefascineerd door paarden. Op mijn twaalfde mocht ik eindelijk op paardrijles! En daar ben ik vervolgens nooit meer mee gestopt.

In 1997 leerde ik Magic kennen. Hij was toen 1,5 jaar oud. Voordat ik hem leerde kennen was ik al bezig geweest me te verdiepen in het gedrag van en de omgang met paarden. Eén van de trainers waar ik me qua werkwijze goed mee kon identificeren was Emiel Voest. Toen Magic op zijn vierde jaar ingereden werd heb ik dat via een cursus voor jonge paarden bij Emiel Voest gedaan, met als resultaat dat ik aan het eind een paard mee naar huis kon nemen dat vertrouwen had in zijn ruiter en rustig doorbeleerd kon worden. In het doorbeleren van Magic merkte ik echter dat de manier waarop ik hem reed en trainde niet paste bij hem en bij mij. Ik kon alleen niet uitleggen waarom. En dus wilde ik bij gaan leren. Na een zoektocht kwam ik uit bij de International School for Professional Horsemanship (ISPH) in Meerle (B). RijdenEen driejarige holistische beroepsopleiding met als doel paard en eigenaar op te leiden binnen een holistische visie. Deze opleiding werd in 2006 na 4 jaar met succes afgerond. Tijdens deze opleiding kwam ik opnieuw in contact met de methode van Emiel Voest. En opnieuw beviel dat erg goed. Daarom ben ik in 2011 gestart met de opleiding tot Freestyle Instructeur.

Naast deze twee opleidingen heb ik vele jaren les gehad van Hadé Overdulve van Overdulve-Equi.nl. Deze lessen zijn ook van essentieel belang geweest voor mijn ontwikkeling, zeker op persoonlijk vlak.

Omdat ik met het volgen van deze opleidingen en lessen overtuigd ben geraakt van het belang van kennis wil ik het geleerde heel graag overbrengen aan ruiters die ook weten dat het anders kan maar niet weten hoe. Dit heeft uiteindelijk geleid tot de oprichting van Nadalco Training. Ik hoop via Nadalco Training veel ruiters en trainers te mogen gaan begeleiden naar een beter contact met het paard en een meer verantwoorde en op het paard toegespitste training.

Magic zijn officiële naam is Nadalco. Omdat hij mij op dit pad gezet heeft en ik zo ontzettend veel van hem heb geleerd, heb ik hem de eer gegeven om zijn naam te gebruiken voor mijn website.